I juli 2000 ble fugler.net åpnet, og har hatt et aktivt virke helt frem til artsobservasjoner.no åpnet. Etter den tid har aktiviteten dalt. Derfor er det bestemt at fra 1. juli 2012 så skal fugler.net kun være en nettside som er et historisk dokument og hvor det ikke kan legges inn ny informasjon.


Forside

Observasjoner:
- siste 2 dager
- siste 14 dager
- NSKF-arter
- NSKF og LRSK-arter
- sist inn først
Førsteobservasjon


Bilder/galleri
Nyheter
Artikler
Brukere
Statistikk
Diskusjonsforum
Bruktsalg
Aktiviteter
Linker

FAQ / Hjelp
Hva er fugler.net

okb@fugler.net




DISKUSJONSFORUM

På grunn av useriøse innlegg og innlegg som oppfordrer til ulovligheter har jeg dessverre sett meg nødt til å endre litt på diskusjonsforumet. Fra nå av får du ikke legge inn innlegg uten at du er logget på som medlem. Når du legger inn ditt innlegg vil dette koples opp mot ditt medlemsskap, samt at tid og IP-adresse vil bli logget. Du kan fremdeles legge inn innlegg som "anonym" utad, men administrator har mulighet for å se hvem som har lagt inn innlegget. Med andre ord så vil du forbli anonym utad om du endrer navnet under innleggelse, men admin har mulighet til å se hvem som har lagt inn innlegget.

Håper at dette ikke legger noen demper på aktiviteten. Dere er alle velkommen til å legge inn innlegg, så lenge dere holder dere innenfor sømmelige grenser!

Største antall beskjeder vist på en gang: 15 - 30 - 50 - 75 - 150 Nåværende verdi 30



Du må være pålogget for å legge inn innlegg. -- Tilbake

Ny versjon av fugler.net
Jeg jobber med en ny versjon av fugler.net. I den forbindelse er jeg interessert i å høre hva dere som brukere kanskje kunne tenke dere å få med av nye fungsjoner. Har du også forslag om forbedringer og tillegg i eksisterende fungsjoner hadde det vært supert å få høre om disse også.

Det beste er om dere legger inn deres forslag som et innlegg her. Da vil andre se hva dere har lagt inn og kanskje kunne komme på flere forbedringer og ideer.

Ellers er det fullt mulig å sende ditt forslag til okb@fugler.net om du ikke vil at andre skal se ditt innlegg.

Vil du påvirke fugler.net sin fungsjonalitet har du sjansen til det NÅ!!!

mvh
Admin
Oskar K. Bjørnstad
okb@fugler.net
18.03.05 12:23 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Så det er her det innlegget hører hjemme :). Som nevnt så var det bare en liten ting som jeg har tenkt på som kunne vært nyttig......
Refererer til meg selv:
"Ikke noe stort savn, men en liten finesse. Når man kan se oversikt over brukerene på fugler.net og hvor mange observasjoner de har lagt inn så kunne det vært arti å se hvilke observasjoner de har lagt inn. Det hadde vært en fryd å se min bror sine observasjoner som bor i den andre kanten av landet uten å prøve å lete meg frem og søke. Bare et lite ønske...
men når sånne småting er det eneste som savnes så sier det seg selv at denne siden er virkelig topp. Fortsett det flotte arbeidet!!"

Jepp, det var det ja.
 18.03.05 13:57 Jens Tøndel Fossum (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Den fungsjonen med å se enkelte brukere sine observasjoner finnes allerede. Den ligger skjult, men om du ønsker kan du bruke bakveien som er beskrevet under for å vise observasjoner fra brukere.

Bruker du linken: fugler.net/fn.asp?nowpage=2&nlasort=-&sortering=D&maxobs=10&minusdager=-&ADMrapp=OKB så får du opp alle observasjonene som den med initialene som står etter ADMrapp har (i dette eksempelet vises alle obser som jeg har lagt inn,OKB). Bytt ut OKB med initialene til den som du ønsker å se observasjonene til.

NB! Her vises bare observasjonene som vedkommende har lagt inn selv.

For å komme tilbake i "normal" modus følger du linken fugler.net/fn.asp?nowpage=2&nlasort=-&sortering=D&maxobs=10&minusdager=2&ADMrapp=-.

Jeg skal se på om dette legges inn i ny versjon.

Admin
 18.03.05 15:53 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Hei!
Har noen tips:
1: Ville vært fint å ha en besøksteller her på diskusjonsforumet slik som det er i bilder/galleri. En som teller antall besøkenede i HVERT innlegg.

2: Ville også vært bra hvis man kunne se hvor mange innlegg/svar folk har i diskusjonsforumet, uten at man må søke etter personen/lete. F.eks. at det står navn og antall innlegg. Dette kunne kanskje også gjøres i bilder/galleri. Slik ser man hvem som er mest aktiv osv.

Har et spørsmål: Kommer designen på fugler.net til å bli forandret mye eller kommer det noen lunde til å se likt ut (slik som det er nå)?

Dette er de forslagene jeg kommer på nå :-)

Hilsen Daniel
 19.03.05 20:06 Daniel Rosenstiel (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 En ting som er irriterende er at svar på innlegg her på forumet blir rangert feil vei. Nye innlegg er alltid øverst og ikke nederst. Er vell bedre å ha det i kronologisk rekkefølge slik at man unngår å scrolle helt ned for å se det første innglegget for så å scrolle oppover etterhvert.

En annen forbedring kunne vært at man ser den siste som har skrevet innlegg i en "topic/tråd" her på forumet, på hovedsiden (diskusjonsorum)

Spørreundersøkelsen burde også begynne på igjen! ;-)
 19.03.05 20:11 Daniel Rosenstiel (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Enda et tips:

Når det gjelder galleribiten så savner jeg litt flere detaljer når det gjelder fotoene. Hvilket kamera, hvilke instillinger, tid på dagen osv. Foreløpig er det vel sånn at man legger slike informasjoner under detaljer... kunne vel kanskje vært egne rubrikker for slikt, som kan fylles inn etter eget ønske.
 19.03.05 22:40 Jens Tøndel Fossum (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Først vil jeg si at det er mye bra pÃ¥ fugler.net og fint at det utvikles videre. Jeg har egentlig bare et par smÃ¥ saker.

-Kan du legge inn doctype og Content-Type/charset på sidene? Det siste gjør det litt enklere å få æøå i enkelte nettlesere.

-Det kunne vært fint med en oversiktsside under bildegalleriet over f.eks. arter det er bilde av og antall bilder/art. Det blir kanskje en for tung side?
 19.03.05 23:03 John Martin Mjelde (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Noen kommentarer så langt:
- Som dere kanskje har sett så har jeg snudd innleggene rette veien. Nå kommer det første sørst og det siste sist.
- Det blir litt endringer layoutmessig. Jeg vil "style" opp siden litt, men jeg vil prøve å begrense meg slik at det ikke tar for lang tid å laste siden.
- Jeg har prøvd å endre på "doctype og Content-Type/charset" på siden. Fungerer det bedre nå? Viss ikke hvilken browser er det det ikke virker på?

Resten tar jeg til etterretning og ser hva jeg kan ta med.

Flere kommentarer ønskes!

Admin
 21.03.05 22:39 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Tegnsettet fungerer bra for meg nÃ¥ etter at du la inn "Content-Type/charset". Jeg bruker Mozilla Firefox.
 23.03.05 12:20 John Martin Mjelde (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Det maa antagelig ligge "Content-Type/charset" paa siden jeg skriver inn innleggene ogsaa, for at de ikke skal bli "grisete".
:)
 23.03.05 12:25 John Martin Mjelde (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Jeg skal oppdatere tegnsett på alle sider ette hvert...
 24.03.05 09:49 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Noen som har flere forslag og ideer? Det er nå du har mulighet til å få med dine ønsker. Det kan og også være noe helt nytt for sidene som du kan komme med. Noe annet som du vil ha registrert? Annet som kan være interessant å få samlet på en side?

Milighetene er der NÅ og jeg håper at DU vil si fra om hva du ønsker!!!

Admin
 27.03.05 10:23 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Det er altfor komplisert (i alle fall lite intuitivt) å søke på observasjoner. Kan vi ikke få en knapp som heter "søk", rett og slett - til bruk når vi har valgt alle relevante parametere?

 07.04.05 02:51 Knut-Sverre Horn (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Søkedelen blir (er) endret i ny versjon. I ny versjon velger en det en vil ha og trykket på søk, så kommer resultatet frem. Det er litt bedre enn dagens versjon som er veldig tungvindt.
 09.04.05 23:46 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Hva med å ha ett bildegalleri bare om fuglekasser, reir, egg/unger og slike ting?
Eller skal man poste dette i det vanlige bildegalleriet. For det er sikkert mange som har lyst il å ta bilder inne i f.eks. kasser og av reir o.l. I alle fall jeg. Hva syns du om tipset?
 18.04.05 10:54 Daniel Rosenstiel (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Hei, tenkte på det Daniel nevnte om bilder inne i kasser/reir osv. Kanskje om mulig lage en slags sortering på bildene. Kanskje sortert etter familier eller kanskje etter flukt/reir/dykkende osv... noe som kanskje kan hjelpe andre med identifisering. En annen ting jeg tenkte på er vel det samme som jeg tenkte på for observasjonene: "En mulighet for å bare se observasjoner av en person på førstegangsobservasjonene". Vel, det var det... egentlig synes jeg siden er topp fra før så endringer er ikke nødvendig, men men... noen tips dukker jo opp.
 19.04.05 09:07 Jens Tøndel Fossum (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Jeg synes det hadde vært kjekt om man hadde et system som gjorde det mulig å legge inn flere observasjoner samtidig (i allfall fra samme lokalitet). Svenske Svalan har et slik system som jeg synes fungerer meget bra.
En annen ting jeg kunne tenke meg er e-postvarsling når et av mine bilder i galleriet får kommentar. Man kan få f.eks. spørsmål knyttet til bildet, og da er det kjedelig for begge parter om man ikke oppdager det.

 19.04.05 15:49 Jonas Langbråten (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Jeg er enig i siste innlegg om at innleggingen av observasjonene burde bygges ut snart. Den har vært uforandret lenge, og jeg tror at det er grep som kan gjøres for å gjøre innleggingen enklere.
Mente også å kommentere søkefunksjonen, men ser at du har oppdatert den. Er spent på å se hvordan den fungerer...

Har også et annet ønske (kan kanskje virke litt komplisert?):
Jeg har savnet en mulighet til å legge inn observasjoner ved å laste opp en xml-fil med observasjoner (eller en annen fil med en definert layout). Jeg registrerer mine observasjoner i en database og vil gjerne slippe å registrere disse på nytt på ulike sider jeg vil publisere dem på. Jeg har som et forsøk laget en rapport som genererer observasjoner på epost til "Siste Nytt"-siden i Trøndelag. Jeg ser jo at du vil ha behov for å kontrollere observasjonene før de lastes inn. Det kan løses ved at du definerte en dtd eller xml-skjema som man kan validere filene mot før man laster dem opp. Blir dette for "heavy"? Jeg melder meg gjerne som betatester for et slikt opplegg :)

Er det mulig å legge ut en beta-versjon av de nye sidene, slik at vi kan komme med korreksjoner før den går over i produksjonsstatus?
 19.04.05 22:58 Ståle Prestøy (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Takk for alle innspill så langt!

Jeg jobber litt mye med flytting for tiden. Jeg har kjøpt meg nytt hus som jeg skal flytte inn i i løpet av neste uke, og så jobber jeg med flytting av fugler.net. Jeg kommer til å flytte hele fugler.net til en annen server hvor jeg har bedre tilgjengelighet til å endre på fungsjonaliteten til servern. Jeg får muligheter til å legge inn tilleggsmoduler om jeg skulle trenge det, samt at jeg får mye bedre plass og bedre kontroll. Eneste bakdelen er at når fugler.net skal flyttes vil det være litt nedetid mens alle dataene skal flyttes og oppdateres. Men det får en tåle.

Jeg noterer meg alle kommentarer og innspill selv om jeg ikke kommenterer dem direkte i dette diskusjonsforumet. Og jeg vil nok muligens kunne trenge betatestere etter hvert. Dette vil jeg gi beskjed under nyheter. Er du interessert i å være betatester kan du jo sende meg en mail til kontor@fugler.net om dette nå, og jeg vil da kontakte dere når dette blir aktuelt.

Dette var alt nytt fra meg denne gangen.

Flere innspill og ideer mottas med stor takk!

Oskar
 23.04.05 00:09 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Nok en liten arti pirketing å nevne. På førstegangsobservasjoner kunne det vært kjekt med en liten markering om det er en nskf eller lrsk art. Eller så tenkte jeg på noe som er på Dofbasen.dk. En artsliste for hver lokalitet. Da tenker jeg ikke på å grave frem alle de gamle observasjonene, men heller at etterhvert som nye observasjoner kommer så legges de til artslisten til f.eks Linnestranda om det er der fuglen er sett. Tilsvarende hadde vært kjekt for eventuelt kommuner og fylker også.

Jeg synes iallefall sånne lister er artige
 02.05.05 14:17 Jens Tøndel Fossum (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Kanskje det er nevnt før, men sier det i såfall igjen:
Det bør bli en mulighet for å redigere egne innlegg/svar i diskusjonsforumet. Det er irriterende at man ikke kan fikse og rette på sine egne innlegg, f.eks. hvis man har skrevet noe fil o.l.
Kanskje det også bør bli en mulighet for å lage egne hyperkoblinger, og/eller at internettsider som man skriver inn oppfattes som en link og ikke tekst.

Hilsen Daniel
 02.05.05 19:31 Daniel Rosenstiel (E-post er skjult)
 
 Ny versjon av fugler.net
 Gjentar det samme som jeg har sagt før på en annen tråd:
Jeg ønsker meg et mulighet til å eksportere filtrerte observasjoner til en Excel fil.

Da er det lett å jobbe videre med observasjonene, f.eks. videresende til LRSK eller bruke dem i rapporter og artikler.

mvh Knut
 29.05.05 16:26 Knut Olsen (E-post er skjult)
Link til denne siden: http://fugler.net/fn.asp?nowpage=8&max=30&id=1050
Birding Top 500 Counter
Linker til vår sponsor Natur og Fritid