I juli 2000 ble fugler.net åpnet, og har hatt et aktivt virke helt frem til artsobservasjoner.no åpnet. Etter den tid har aktiviteten dalt. Derfor er det bestemt at fra 1. juli 2012 så skal fugler.net kun være en nettside som er et historisk dokument og hvor det ikke kan legges inn ny informasjon.


Forside

Observasjoner:
- siste 2 dager
- siste 14 dager
- NSKF-arter
- NSKF og LRSK-arter
- sist inn først
Førsteobservasjon


Bilder/galleri
Nyheter
Artikler
Brukere
Statistikk
Diskusjonsforum
Bruktsalg
Aktiviteter
Linker

FAQ / Hjelp
Hva er fugler.net

okb@fugler.net




DISKUSJONSFORUM

På grunn av useriøse innlegg og innlegg som oppfordrer til ulovligheter har jeg dessverre sett meg nødt til å endre litt på diskusjonsforumet. Fra nå av får du ikke legge inn innlegg uten at du er logget på som medlem. Når du legger inn ditt innlegg vil dette koples opp mot ditt medlemsskap, samt at tid og IP-adresse vil bli logget. Du kan fremdeles legge inn innlegg som "anonym" utad, men administrator har mulighet for å se hvem som har lagt inn innlegget. Med andre ord så vil du forbli anonym utad om du endrer navnet under innleggelse, men admin har mulighet til å se hvem som har lagt inn innlegget.

Håper at dette ikke legger noen demper på aktiviteten. Dere er alle velkommen til å legge inn innlegg, så lenge dere holder dere innenfor sømmelige grenser!

Største antall beskjeder vist på en gang: 15 - 30 - 50 - 75 - 150 Nåværende verdi 30



Du må være pålogget for å legge inn innlegg. -- Tilbake

Utvidelse av fugler.net
Nå har fugler.net eksistert en stund, og jeg mener det er på tide med en utvidelse. Jeg har allerede utvidet med kartplottinger, men har flere utvidelser i tankene. Her kommer en redgjørelse på hva jeg har tenkt meg:

Karter
Det er kommet kartplottinger på fugler.net, men jeg har tenkt å utvide med at hver enkelt observasjon skal kunne plottes nøyaktig hvor den er sett. Det vil da komme flere detaljerte karter som en kan velge mellom til å vise plottene på. Pluss en del forskjellige måter å vise plottene.

Ankomst
Førstegangsobservasjonssiden fungerer nok så bra, men den kan så uheldig ut for forskjellige kommuner i et fylke. Derfor har jeg tenkt på å lage en avhukingsboks under observasjoner for at flere ankomster skal kunne legges inn. Dette blir IKKE en førstegangsobservasjonsliste, men en ankomstliste for trekkfugler. Overvintrende individer skal da ikke regnes som ankomst.

Syngende/spillende individer
En avhukingsboks for å vise om et individ er syngende eller spillende har jeg også vudert å ta med.

Trekktelling
En egen avhukingsboks for å vise at observasjonen er utført under trekktelling tror jeg at kan være nyttig å ha med.

Ringmerket
Om observasjonen er gjort under ringmerking kan det være greit å få med i en egen avhukingsboks.

Ojeskadet/unaturlig død.
Det finnes ikke noen egen registrering av oljeskadde og unaturlig døde fugler. Om vi tar med en avhukingsboks for dette formålet, så kan vi dette også. Nyttig for å få en oversikt over antall unaturlig døde fugler som blir funnet. Kan f.eks. brukes til å spore opp miljøkriminalitet?

Lokal observasjon
Om du har en observasjon som du ønsker å ta med, som har veldig begrenset lokal interesse, så kan det være greit å ta med et valg for dette også. F.eks. om tar en totaltelling et sted.

Foringsplass
Hvorfor ikke ta med om observasjonen er tilknyttet foringsplass? Greit å få med det.

Prosjekt
Jeg har tenkt at det skal være mulig å at folk kan få registrert prosjekter på fugler.net. Slikt som f.eks. grågåstellingen som er en årvis hendelse. Eller bestemte områder/steder som en ønsker å få en enkel registrering på.

Preinstallerte utvalg
Du har kanskje irritert deg grønn over at om du vil har et utvalg som du ofte bruker, så tar det litt tid å få gjort dette. Jeg har tenkt å lage en knapp hvor en kan lagre sine utvalg. Du kan da gi dette et navn og enkelt hente dette frem når du logger deg på. Dette kommer jeg ikke til å gjennomføre før alt det andre eventuellt er på plass (da slipper jeg å fikse på dette etter hvert som det kommer nye funksjoner.

Hva mener du? Syntes du dette er noe å ta med? Har du forslag til andre forbedringer/endringer? Har du en kommentar, kan den med fordel legges inn som et svar på dette innlegg, eller du han sende det direkte til undertegnede.

Jeg kan ikke love nor tidspunkt for når dette skal gjennomføres, men det skal ikke ta alt for lang til om interessen og responsen er positiv.

mvh
Oskar K. Bjørnstad
Administrator av fugler.net
26.02.03 23:05 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Utvidelse av fugler.net
 Beklager alle skrivefeilene i hovedinnlegget, men det gikk litt fort i svingene...
 26.02.03 23:32 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Utvidelse av fugler.net
 Mange bra tiltak her. Spesielt synes jeg kartplott og mulighet til å registrere prosjekter er en god idé.

Skal jeg komme med forslag til ytterligere endringer må det være spørreundersøkelse-siden. Denne har vært uforandret i veldig lang tid, og bør enten oppdateres oftere (gjerne litt mer omfattende enn ja/nei spørsmål), eller legges ned.

Har også tenkt litt på om det kanskje hadde vært noe med en galleri-side, hvor bildene fra observasjonssidene kan samles.

mvh Jonas Langbråten
 01.03.03 14:02 Jonas Langbråten (E-post er skjult)
 
 Utvidelse av fugler.net
 Synes samtlige av forslagene til utvidelse høres veldig bra ut.
Finnes der gode grunner for at man ikke kan ha en avdeling for hekkefunn også? Disse er vel i mange tilfeller offentliggjort andre steder, men etter min mening hadde det vært knallbra om "alt" var samlet her.
 02.03.03 20:06 Svein Almedal (E-post er skjult)
 
 Utvidelse av fugler.net
 Hei,

Mye informasjon er bra, men vær litt obs på at det kan bli litt i meste laget. Veldig mange avkryssingsbokser kan fort gi større feilmargin enn f.eks fritekst. Tenk også nøye gjennom hvor hensiktsmessig det er (synes personlig oljeskade,foring,trekktelling,overvinternde,syngende,hekkende,kurtiserende,sittende,flygende,svømmende m.m. kanskje er like bra som fritekst).

En ting som er litt forvirrende er systematiseringen av obsene. Jeg synes obsene konsekvent bør følge 1) dato 2) taksonomisk rekkefølge. Å sortere på, 1) NSKF/LRSK/andre obser 2) dato 3) taksonomi, blir litt kaotisk. Spesielt når man huker av LRSK manuelt. Man kan jo sortere ut NSKF obser dersom de er interessante.

Finnes det noen bedre løsning på statistikk sidene? De summerer antall individer litt merkelig, slik at de ofte blir umulige å tolke.
 06.03.03 17:32 VBU (E-post er skjult)
 
 Utvidelse av fugler.net
 Svar angående sortering til VBU:
Jeg kan være enig med at det kan være litt forvirrende med den sorteringen som er nå. Men etter at jeg tillot å legge inn observasjoner som IKKE er rapporteringspliktige eller beskrivelsesarter for LRSK, så kunne lett de "viktige" observasjonene forsvinne blandt alle de andre. Nå har det seg slik at det er kun på de 2 siste dager denne sorteringen gjelder. Om du velger siste 14 dager så kommer de etter dato og art. Det største problemet er å få folk til å huke av for LRSK, men dette regnet jeg med. Der skulle det vært litt mer automatisert, men problemet er at jeg ikke har alle LRSK-listene i landet. Da kan dette bli litt vanskelig. Kanskje jeg får til noe i fremtiden?

Svar angående statistikk forvirringen til VBU:
Det finnes ikke noe bedre summering enn den jeg har nå. Om du leser teksten over tabellen så forstår du kanskje hvorfor. Men om du har noen forslag til bedre løsninger (noe jeg ikke tror at finnes med nåværende status på observasjoner), så er jeg mottagelig for det.

Svar på forslag til nye oppdateringer vuderer jeg før jeg skal begynne med oppdateringene. Har du kommentarer, positive eller negative, får dere komme med dem nå!!! Når jeg er begynnt på oppdateringene er det for sent. Skal dine meninger tas i betraktning MÅ de komme nå og ikke etter at jeg har begynnt.

Administrator

 06.03.03 20:27 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
 
 Utvidelse av fugler.net
 Responsen har ikke vært så veldig stor (750 medlemmer og 7 tilbakemeldinger...) på dette med utvidelse av fugler.net. Derfor prioriterer jeg ikke å gjøre endreingene med det første. Jeg kommer kanskje til å ta med noen endringer nok så straks, så får resten vente litt.
 20.04.03 23:48 Oskar Kenneth Bjørnstad (E-post er skjult)
Link til denne siden: http://fugler.net/fn.asp?nowpage=8&max=30&id=365
Birding Top 500 Counter
Linker til vår sponsor Natur og Fritid