Informasjon om hurtigsøkHvordan søke.
Skriv inn ditt søkekriterie og trykk enter. Da dukker de observasjonene som stemmer med ditt treff opp.

Hvordan virker hurtigsøk.
I hurtigsøk kan en velge ut art, fylke og kommune. Vil du vise gresshoppesangere i Rogaland fylke og Karmøy kommune skriver du slik gresshoppesanger rogaland karmøy. Det er også mulig å ta med flere arter, fylker og kommuner. Vil du vise Tringa og Calidris vadere som er observert i Rogaland og i Sogn og Fjordane, skriver du tringa calidris rogaland sogn_og_fjordane.

Merk følgende:
* Du trenger ikke skrive hele navnet. Det holder å skrive 'gresshoppe' i stedet for gresshoppesanger. Men husk at om du skriver 'elve' i stedet for elvesanger vil den også finne alle artsnavn, fylker og kommuner som har 'elve' i navnet. Det vil medføre at søket blir feil.
* Du kan søke både på norske, engelske og latinske navn.
* Flere søkeord skilles med mellomrom.
* Du bruke underskrek '_' i stedet for mellomrom om du ønsker å sette sammen ord. Slik som 'sogn og fjordane' må skrives som 'sogn_og_fjordane' ellers vil den også komme opp med alle arter, fylker og kommuner som har 'og' i navnet.
* Når du bruker hurtigsøk vil det automatisk vise alle treff i databasen. Disse vil være sortert etter (vitenskaplig)artsnavn og dato (siste først). Alle andre søkekriterier som eventuellt er lagt inn under 'avansert søk' vil ikke virke.


Når du har skrevet inn et søk og trykker på 'Info' vil det dukke opp detaljer om hva som er blitt søkt på på denne siden.

Lukk dette vinduet.