I juli 2000 ble fugler.net åpnet, og har hatt et aktivt virke helt frem til artsobservasjoner.no åpnet. Etter den tid har aktiviteten dalt. Derfor er det bestemt at fra 1. juli 2012 så skal fugler.net kun være en nettside som er et historisk dokument og hvor det ikke kan legges inn ny informasjon.


Forside

Observasjoner:
- siste 2 dager
- siste 14 dager
- NSKF-arter
- NSKF og LRSK-arter
- sist inn først
Førsteobservasjon


Bilder/galleri
Nyheter
Artikler
Brukere
Statistikk
Diskusjonsforum
Bruktsalg
Aktiviteter
Linker

FAQ / Hjelp
Hva er fugler.net

okb@fugler.net
HVA ER FUGLER.NET1. juli 2012 ble fugler.net lagt ned som en aktiv side hvor brukere kan logge inn og legge inn informasjon. Nå vil den bare være et historisk dokument hvor tidligere innlagt informasjon vil være tilgjengelig.


Velkommen til fugler.net

Denne siden håper jeg kan bli en samlende side for fugleinformasjon i Norge. Jeg har jobbet med denne siden fra januar 2000 og de ble først offentliggjordt i juli 2000.

Hvem står bak?
Den første tiden var det Oskar Kenneth Bjørnstad som sto bak sidene, men den 1/1 2002 ble fugler.net registrert som en organisasjon. Dette ble gjort for å kunne fakturere sponsorer, slik at jeg kan dekke utgiftene til driften. Jeg startet disse sidene som et forsøk på å lære meg ASP (Active Server Pages) programmering. Jeg mente resultatet ble så bra at jeg ville lage noe nyttig ut av det. Derfor ble disse sidene til.

Teknisk informasjon
Serveren til disse sidene ligger nå i Norge. Sidene ligger på en NT server med bl.a. støtte for ASP, Access Database og WML.

Hvem tjener på sidene?
Rent økonomisk er det ingen som tjener på sidene. Jeg har personlig betalt for serverplass og oppkopling frem til 1/1 2002. Nå har jeg klart å få en sponsor som dekker domeneutgiftene mine. Og det er ingen som tjener penger på dette andre enn de som leier meg serverplass.

Det du finner på denne siden:
Observasjoner:

Her finner du fugleobservasjoner fra hele Norge. Du kan legge inn dine egne observasjoner direkte via denne siden. Alt du trenger å gjøre er å logge deg inn, og registrere deg som ny bruker. Så kan du legge inn observasjoner som du har. Du vil da finne disse igjen umiddelbart i observasjonsoversikten.
Du kan også sette inn forskjellige kriterier for hva som skal vises. Blar du deg helt bort så er det bare å trykke på "reset" knappen oppe i venstre hjørne. Det vil etterhvert komme opp en hjelpeside som forklarer mer om detaljer her. En ting vil jeg nevne med en gang:
Når du søker på "Art" skriver du inn begynnelsen av navnet (eller hele) på norsk, engelsk eller latinsk. Da vil du få opp en liste med de aktuelle treff som du kan velge mellom.
Førstegangsobservasjoner:
Her finner du datoene en art første gang blir registrert hvert år. Det blir registrert en dato for hvert fylke for hvert år på hver art.

Linker

Her finner du linker som blir lagt inn av brukerne av fugler.net. Det er flere kategorier å velge mellom. Du kan også legge inn dine favorittlinker. Du må da også skrive inn et passord. Dette er fordi du da senere kan gå å endre linkene du har lagt inn.

Diskusjons grupper

Her er det mulig å diskutere litt av hvert. Det kan være observasjoner, artsbestemming, ringmerking, turer og mye mer. Du kan spørre om hjelp om du lurer på noe. Tipse andre om ting. Eller bare komme med en mening. Bruk siden aktivt, det er deg den er til for!

WAP

Fugler.net er også på WAP. Gå inn å se for å finne ut mer.

Bruktsalg

Har du noe fuglerelaterte gjenstander du skulle solgt? Eller er du på jakt etter noe? Gå inn på bruktsalgsiden for å sjekke om det er noe for deg der. Her kan du legge inn dine egne varer for salg.

Mere på vei

Jeg har planer om å utvide sidene etter hvert. Har DU forslag til noe som kunne vært på disse sidene? Send en mail til okb@fugler.net og si den mening.

Til slutt

Er det noe som ikke fungerer? Noe du mener burde vært anderledes? Noe som er vanskelig å forstå? Noe du savner? Positiv eller negativ kritikk? Finner du skrivefeil? Ikke nøl! Send en melding til okb@fugler.net.
Link til denne siden: http://fugler.net/fn.asp?nowpage=7
Birding Top 500 Counter
Linker til vår sponsor Natur og Fritid