I juli 2000 ble fugler.net åpnet, og har hatt et aktivt virke helt frem til artsobservasjoner.no åpnet. Etter den tid har aktiviteten dalt. Derfor er det bestemt at fra 1. juli 2012 så skal fugler.net kun være en nettside som er et historisk dokument og hvor det ikke kan legges inn ny informasjon.


Forside

Observasjoner:
- siste 2 dager
- siste 14 dager
- NSKF-arter
- NSKF og LRSK-arter
- sist inn først
Førsteobservasjon


Bilder/galleri
Nyheter
Artikler
Brukere
Statistikk
Diskusjonsforum
Bruktsalg
Aktiviteter
Linker

FAQ / Hjelp
Hva er fugler.net

okb@fugler.net
DISKUSJONSFORUM

På grunn av useriøse innlegg og innlegg som oppfordrer til ulovligheter har jeg dessverre sett meg nødt til å endre litt på diskusjonsforumet. Fra nå av får du ikke legge inn innlegg uten at du er logget på som medlem. Når du legger inn ditt innlegg vil dette koples opp mot ditt medlemsskap, samt at tid og IP-adresse vil bli logget. Du kan fremdeles legge inn innlegg som "anonym" utad, men administrator har mulighet for å se hvem som har lagt inn innlegget. Med andre ord så vil du forbli anonym utad om du endrer navnet under innleggelse, men admin har mulighet til å se hvem som har lagt inn innlegget.

Håper at dette ikke legger noen demper på aktiviteten. Dere er alle velkommen til å legge inn innlegg, så lenge dere holder dere innenfor sømmelige grenser!

Største antall beskjeder vist på en gang: 15 - 30 - 50 - 75 - 150 Nåværende verdi 30Du må være pålogget for å legge inn innlegg. -- Tilbake

Kan noen fortelle meg hvilken fugl dette er?
Så denne på Sognsvann, Oslo i dag (søndag 10.10.10), ikke sett denne type fugl her i byen tidligere. Hva slags art er det, og hvor vanlig er den her?
http://www.joachimbakken.com/birds/11.jpg
http://www.joachimbakken.com/birds/12.jpg
http://www.joachimbakken.com/birds/13.jpg
10.10.10 16:36 Joachim Alexander _bakken (E-post er skjult)
 
 Kan noen fortelle meg hvilken fugl dette er?
 Toppskarv
 10.10.10 17:18 Sigmar Lode (E-post er skjult)
 
 Kan noen fortelle meg hvilken fugl dette er?
 Storskarv. Toppskarven har vel aldri slike hvite flekker i bryst/buk
 10.10.10 18:15 Hans Martin Høiby (E-post er skjult)
 
 Kan noen fortelle meg hvilken fugl dette er?
 den hvite strupeflekken og det gule nebbet taler for Toppskarv. det er vel litt variasjoner på bryst?
 10.10.10 20:23 Sigmar Lode (E-post er skjult)
 
 Kan noen fortelle meg hvilken fugl dette er?
 Bildene viser en 1k Storskarv.
 12.10.10 17:19 Thomas Kvalnes (E-post er skjult)
 
 Kan noen fortelle meg hvilken fugl dette er?
 Takk for svarene!
Jeg trodde skarv selv, men underart tenkte jeg ikke på.
Hvor normalt er det at en slik fugl "holder til" ved en innsjø her i Oslo? Er det snakk om feilnavigering fra fuglens side, kan den være syk? Det er en kul på halsen på den, men vet ikke om det er slik den skal være, eller om den holder hodet i en spesiell stilling slik at det ser ut som en kul.
 12.10.10 19:48 Joachim Alexander Bakken (E-post er skjult)
 
 Kan noen fortelle meg hvilken fugl dette er?
 Det at storskarv blir sett i vann i Oslo er noe som trolig vil bli vanligere og vanligere. Vi har to raser av storskarv, den vanlige norske som hovedsakelig finnes på vestlandet og nordover til russegrensen. Denne er større og noe mørkere enn den andre underarten. Den andre underarten kalles for mellomskarv og hører egentlig til i området fra Danmark og sørover. Denne bestanden har imidlertig hatt en sterk bestandsøkning de senere år og har sakte men sikkert utvidet leveområdet nordover til oss. Her jeg bor på Jæren har denne vært å se i minst 25 år. Husker i allefall fra 1984 på holmene i Orrevatnet. Nå har de spredd seg til de fleste vann på Jæren og utvider stadig leveområdet. Mellomskarven skiller seg på tre måter fra den vanlige: Den er litt mindre, den er mer broket og noe lysere i fargen (det kan forklare fargen på den du så) og mer spesielt: Hekkestedet. Den vanlige hekker som kjent langs kysten ofte på fuglefjell, men mellomskarven hekker i kolonier i trær ved ferskvann. Da jeg jobbet med et prosjekt på Zoologisk Museum i Bergen i 1992, så gikk prosjektet ut på et dataprogram om truede arter i mange ulike dyr og planter. Da var en av fuglene mellomskarven. Da ble den sett på som truet i Europeisk sammenheng. Straks fredningen ble gjennomført i mellomeuropa vokste bestand eksplosivt og vi har dermed fått en bestand også her til lands.
 13.10.10 21:38 Rune Hallbjørn Jensen (E-post er skjult)
 
 Kan noen fortelle meg hvilken fugl dette er?
 Så en storskarv flere ganger i nordre del av Maridalsvannet i slutten av november (innrapportert hit).
Kan det være 'din venn' fra Songsvann som har trukket over til roligere trakter? (mer fisk?)
 17.12.10 14:00 Tom S. Lange (E-post er skjult)
Link til denne siden: http://fugler.net/fn.asp?nowpage=8&max=30&id=2926
Birding Top 500 Counter
Linker til vår sponsor Natur og Fritid